Placute frana Golf 4

Placute frana Golf 4

Placutele de frana sunt deosebit de importante pentru o masina, deoarece ne vor oferi siguranta in trafic si o deplasare zilnica linistita. Sistemul de franare, impreuna cu cel de directie vor trebui in permanenta controlate, iar la cel mai mic semnal de alarma (comportament nefiresc al masinii, sau zgomote ciudate in momentul franarii) trebuie sa ne deplasam de urgenta la un service specializat.

Gradul de uzura al placutelor de frana este strans legat de stilul nostru de sofat. Cu cat acesta va fi mai agresiv, cu atat placutele se vor uza mai repede, iar costurile pentru inlocuirea acestora vor fi mai ridicate.

Pentru a prelungi durata de viata a acestora este bine sa adoptam un stil prudent de sofat, sa nu franam brusc si sa evitam sa lasam masina o perioada lunga de timp cu frana de mana trasa.

Discurile de frana au un cuvant greu de spus in cazul placutelor de frana, deoarece daca acestea sunt uzate sau ovalizate vor distruge mai repede placutele de frana.

Care sunt cele mai bune placute de frana?

In ultimul timp si-au facut aparitia pe piata foarte multe firme producatoare de astfel de produse, dar multe dintre acestea sunt de calitate indoielnica, ce costa foarte putin dar se deterioreaza foarte repede.

Este esential ca atunci cand vom inlocui placutele de frana sa nu na gandim la buget, deoarece diferenta de bani pe care o vom plati pentru a cumpara placute „de marca” ne va scuti de foarte multe neplaceri ce isi pot face aparitia ulterior.

O masina stabila inseamna placute de frana bune, iar acestea trebuie achizitionate mai ales in cazul in care dispunem de o masina second hand. O mare parte dintre romani au optat pentru acest tip de masini, iar renumele masinilor nemtesti inseamna inca mult pentru noi.

Cele mai folosite placute de frana pentru Golf 4

Multi romani au achizitionat in trecut un Golf 4, renumit pentru fiabilitate, consum mic si intretinere ieftina.

Placutele de frana cele mai indicate pentru acest model sunt cele produse de catre marci renumite si este indicat sa optam pentru urmatorii producatori:

Continental Teves este unul dintre cei mai mari producatori de placute de frana de pe plan mondial, iar produsele ce poarta sigla ATE reprezinta varfulde lance al acestei companii. O masina nemteasca trebuie intretinuta folosind numai piese nemtesti, iar acest lucru se potriveste de minune in cazul acestei companii, ce are sediul in Frankfurt, acolo unde peste 10.000 de angajati isi desfasoara activitatea in cercetare si productie.

Sigla ATE este una dintre cele mai raspandite si este prezenta pe marea majoritate a placutelor de frana folosite de catre producatori de renume: BMW, Mercedes, Volvo, Audi, etc. Placutele produse de Continental Teves sunt folosite pentru echiparea tuturor modelelor producatorilor de mai sus, indiferent de clasa si de pretul acestora.

Brembo si-a facut aparitia inca din anul 1961 si a devenit o marca ce s-a impus pe piata datorita calitatilor exceptionale ale materialelor folosite si a fiabilitatii placutelor de frana produse. Chiar daca a inceput cu productia de discuri de frana, compania a devenit un furnizor de baza chiar si pentru echipa de formula 1 Ferrari.