Placute frana Opel Astra G

Placute frana Opel Astra G

Unele dintre cele mai cautate consumabile pentru masini sunt placutele de frana. Acestea joaca un rol  deosebit de important in sistemul de franare al unei masini, deoarece de ele depinde siguranta noastra si a celorlalti participanti la trafic.

O masina ce nu are placute de frana in stare buna poate cauza accidente si ne putem considera norocosi daca scapam numai cu daune materiale.

Placutele de frana asigura oprirea autovehicului, prin utilizarea unei forte de frecare ce isi face aparitia intre placuta si discul de franare, la comanda conducatorului auto sau a sistemelor automate de stabilitate a masinii (ESP).

Placutele sunt actionate de un etrier, iar atunci cand verificam nivelul de uzura al placutelor trebuie sa verificam si functionarea etrierului (acesta se poate bloca sau poate avea o deschidere prea mare, lucru ce poate duce la o uzura accelerata a placutelor de frana).

Opel Astra G, o masina excelenta

Dupa 1989 multi romani au optat pentru o masina second hand nemteasca, datorita pretului mic de achizitie si a fiabilitatii acestora, iar Opel Astra G este o masina ce functioneaza foarte bine si in prezent. Cunoscuta si ca Vauxhall Astra in Marea Britanie, aceasta masina a aparut in anul 1998 si a fost renumita datorita consumului mic si a unei game de motorizare bogate (intre 1389 si 1998 cc).

Masina a fost produsa intr-un numar mare de exemplare in mai multe tari, inclusiv de pe continentul african.

Pentru a prelungi durata de viata a unei masini este necesar ca intretinerea sa se faca periodic, iar atunci cand achizitionam piese sa nu facem economie la buget. Piesele de marca sunt garantate de firma producatoare o perioada mai lunga de timp si ne ofera siguranta ca am primit intr-adevar ceea ce am comandat.

Placutele de frana nu pot sa faca exceptie de la aceasta regula, iar inlocuirea acestora trebuie sa tina seama de criteriile de mai sus.

Cele mai bune placute de frana pentru masinile nemtesti

Pentru a evita confuziile atunci cand cumparam placute, este necesar sa stim care sunt cei mai buni producatori din domeniu. Mai jos aveti o lista (ce poate fi imbunatatita) a celor mai renumiti producatori.

Ferodo este cea mai veche si cea mai renumita firma din domeniul sistemelor de franare. Aceasta a fost fondata in 1897 de Herbert Frood, cel care a inventat primul material de frictiune cu care au fost acoperite placutele de frana, alcatuit dintr-un ameste de bitum si fire de par de animal.

Compania a devenit un furnizaor de renume si pentru Formula 1, nu mai putin de 331 de curse fiind castigate de masini echipate cu placute de frana produse de aceasta companie.

Ferodo este sinonim cu calitatea si fiabilitatea produselor sale, iar cercetarile de ultima ora au contribuit la aparitia unor materiale inovative ce au fost introduse in stratul de frctiune al placutelor de frana moderne.

Textar este unul dintre furnizorii de renume inca din anul 1913. Placutele de frana produse de aceasta firma echipeaza atat autoturisme cat si autoutilitare sau camioane, iar produsele sunt realizate in 15 fabrici (din 11 tari) de un numar de 4500 angajati.