La cati kilometri trebuie sa schimbam placutele de frana la Ford Focus 2?

La cati kilometri trebuie sa schimbam placutele de frana la Ford Focus 2?

Atunci cand ne cumparam o masina ne asumam si multe alte costuri suplimentare. Masina trebuie alimentata cu combustibil, iar asigurarile ne vor consuma o parte insemnata de resurse banesti.

In plus, reviziile anuale trebuie respectata cu sfintenie, deoarece astfel prelungim durata de viata a masinii si ne punem la adapost de eventuale accidente survenite datorita unor defectiuni tehnice, iar consumabilele trebuiesc inlocuite in momentul in care piesele se uzeaza sau atunci cand este specificat in cartea tehnica a producatorului.

Denumirea de consumabile variaza destul de mult. Astfel, filtrele de aer, lichidul de frana sau uleiul sunt inlocuite anul, dar consumabile pot fi si placutele de frana sau distributia (in cazul masinilor diesel).

Placutele de frana se vor inlocui des

Sistemul de franare este esential in cazul unui autoturism deoarece de el depinde atat siguranta noastra, cat si a celorlalti participanti in trafic. Un sistem de franare defect ne poate cauza probleme mari, asadar este necesar sa fim foarte atenti la comportamentul nefiresc al masinii sau la zgomotele puternice ce insotesc procesul de franare.

Soferii incepatori trebuie sa stie ca placutele de frana au rolul de a opri masina in caz de urgenta si sunt niste suporti metalici, acoperiti de un strat de frictiune, presate cu ajutorul unui etrier de un disc sau tambur de franare.

Modul in care se uzeaza placutele de frana nu poate fi insa prezis de nimeni, deoarece este strans legat de stilul fiecaruia de a conduce. Astfel, daca avem un stil agresiv, cu accelarari si franari bruste, placutele de frana se vor uza mult mai repede fata de cele folosite de un sofer mai prudent.

Exista un numar clar de kilometri la care vor trebui schimbate placutele la Ford Focus 2?

Din pacate, raspunsul la aceasta intrebare este deosebit de greu de dat. Astfel, daca folosim masina numai pentru deplasari in traficul aglomerat al marilor orase, este posibil ca placutele de frana sa se uzeze numai dupa 10.000 kilometri parcursi.

Daca masina este folosita doar pentru a ne deplasa in afara localitatilor, se pat face si 40.000 de kilomatri fara ca acestea sa fie inlocuite, deoarece numarul de franari este mult mai mic.

In general, placutele de frana ale masinilor utilizate in mediul urban se deterioreaza mai repede ca cele folosite in cazul masinilor ce ruleaza in mediul rural, iar o verificare anuala a acestora (in timpul reviziei) este imperios necesara.

Daca sunteti mai prudenti din fire, aceasta verificare poate fi facuta de doua ori pe an, in momentul in care schimbam cauciucurile de vara / iarna. Mecanicii pot determina foarte usor uzura placutelor de frana prin masurarea grosimii acestora.

Aceasta inspectie nu mai este necesara in cazul masinilor de productie mai noua, deoarece acestea sunt echipate cu un senzor ce ne anunta cand placutele s-au uzat si trebuiesc schimbate.

Un sofer experimentat poate detecta cu mare usurinta momentul in care este necesar sa inlocuiasca placutele, deoarece masina va frana pe o distanta mai lunga si cursa pedalei de frana va fi mai mare.

Este recomandat ca atunci cand se schimba placutele de frana sa se verifice si discurile de frana.