Placute frana Logan

Placute frana Logan

Sistemul de franare trebuie sa functioneze intotdeauna la cei mai inalti parametrii. Pompa de frana si conductele nu trebuie sa aiba pori sau fisuri, pentru a nu pierde lichid de frana, iar discurile si placutele de frana nu trebuie sa fie uzate, pentru a nu avea probleme in ceea ce priveste distanta de franare a autovehiculului.

Dacia Logan este una dintre cele mai populare masini romanesti de dupa 1989 datorita celui mai bun raport calitate / pret. Chiar si asa, aceasta masina are nevoie de o intretinere atenta si exista destul de multi soferi ce se intreaba care este momentul in care este cel mai bine sa schimbe placutele de frana.

Este bine de stiut faptul ca de cele mai multe ori placutele si discurile de frana trebuie sa fie schimbate mai repede decat prevede producatorul, iar placutele de frana se schimba mai des decat discurile.

Cum aflu cand trebuie sa schimb placutele?

Raspunsul la aceasta intrebare este greu de dat, dar starea placutelor de frana poate fi verificata in functie de dorintele noastre. Cel mai usor scapa cei ce au jante de aliaj, deoarece pot verifica grosimea placutelor de frana fara sa dea jos roata.

Ceilalti soferi pot face aceasta verificare in momentul in care schimba anvelopele de vara cu cele de iarna si trebuie sa stie ca grosimea placutelor de frana pentru Logan nu trebuie sa scada sub 3 mm.

Nu trebuie sa omitem faptul ca placutele de frana se schimba numai in set. Astfel, placutele trebuie schimbate la ambele roti de pe puntea respectiva, niciodata nu trebuie sa facem greseala sa le schimbam doar la o singura roata, deoarece riscam ca din cauza uzurii, placutele pe care nu le-am schimbat sa ajunga sa frece discul de frana cu niturile ce fixeaza stratul de frictiune.

Daca discurile noastre sunt uzate sau au facut santuri, nu trebuie sa shimbam numai placutele de frana ale Loganului, ci trebuie sa inlocuim si discurile, deoarece in caz contrar acestea vor uza intr-un timp foarte scurt si placutele de frana.

Cele mai bune placute de frana pentru Logan

Chiar daca este o masina de fabricatie romaneasca, piesele „de marca” sunt obligatorii, mai ale in cazul in care discutam despre sistemul de franare.

TRW este unul dintre cei mai renumiti si mai vechi producatori de placute de frana, cu o istorie de peste 100 de ani. Odata cu trecerea timpului, compania s-a impus ca un producator serios, cu marfa de calitate, ce rezista foarte bine in timp in fata uzurii.

Pe langa placute si discuri de frana, compania furnizeaza in momentul de fata si sisteme de directie, sisteme responsabile de siguranta pasagerilor, etc.

Placutele de frana produse de EBC Brakes sunt unele dintre cele mai performante de pe piata. Aparuta in 1978 in Marea Britanie, compania a mers in directia dezvoltarii discurilor si a placutelor de frana sport, fapt ce a dus la folosirea unor materiale foarte durabile, iar durata de testare a depasit cu mult norma obisnuita in asemenea cazuri.

Placutele de frana EBC Brakes se numara printre putinele ce au in compozitia stratului de frictiune kevlar si particule ceramice.